întuneric

Cât produc din fotovoltaice? - #casabuhnici

George Buhnici
Abonează-te
Vizionare 127 106
96% 4 120 128

Detalii și comentarii pe: buhnici.ro/?p=22365
#casabuhnici #fotovoltaice #curentelectric
Urmărește-mă și pe:
Facebook: facebook.com/gbuhnici
Instagram: instagram.com/gbuhnici
Acer a făcut un Gaming Laptop Super Tare! - TRITON 500 - rovids.com/video/video-h7kj-GkxVOI.html
3000€ pentru un mobile workstation? - Dell Precision 7530 - rovids.com/video/video-PArGTqdqI3s.html
Da, iar am venit cu gadget-uri din SUA - rovids.com/video/video-aXsLKOSAM_E.html
Căștile de 2000 Euro - rovids.com/video/video-QfGJPOwMl58.html
Cum am pregătit grădina pentru iarnă - rovids.com/video/video-Jm5zEVm3oSw.html
Iar am făcut cumpărături din State - Litra - rovids.com/video/video-RQZ6ZfW9OYA.html
Cum faci poze Super Wide cu telefonul - rovids.com/video/video-tFr-EnzUg-k.html
Telefonul cu ecran flexibil - rovids.com/video/video-xcxovYvnfZs.html
Telefonul cu 2 ecrane - rovids.com/video/video-ymuMkGRQlJE.html
ASUS ROG PHONE MEGA UNBOXING - rovids.com/video/video-T-EU7o3lvoM.html
KEF LS50 Wireless - rovids.com/video/video-J-hcv04zvXE.html
Samsung Galaxy Note 9 cu 1 TB !!! - rovids.com/video/video-KmXKXk8Pdns.html
OnePlus 6T cu 10 GB RAM - rovids.com/video/video-50ELgLTxC64.html
JBL Charge 4 - Face Omletă? - rovids.com/video/video-1yYYkdRfN8A.html
Samsung Galaxy A9 - Patru camere!!! - rovids.com/video/video-7DcFcQnlIXk.html
Samsung Galaxy J6+ - rovids.com/video/video-hsQvMf_JUKA.html
Huawei Mate 20 Lite - rovids.com/video/video-uaWqjDosP3g.html
Honor 8 X - rovids.com/video/video-nQ4Z6DYfNtM.html
Telefonul cu ecran flexibil - rovids.com/video/video-TuGk2lL-I0w.html
Huawei Mate 20 Pro - rovids.com/video/video-cjXdZEkpU_U.html

Publicat pe

 

9 feb. 2019

Trimite :

:

Descarca:

Descărcați...

Adaugă la:

Preferate
Vizionează mai târziu
Comentarii 452
Alex Tudor
Alex Tudor Acum oră
:)))) dar cate zeci de mii de euro ai platit pe toate instalatiile astea plus panourile fotovoltaice ca sa scutesti 65 de lei?..esti matematician bun rau!
NightWolf9
NightWolf9 Acum 2 ore
Digi a incercat sa-si faca propria retea de distributie electrica ce ar fi insemnat concurenta, deci preturi MULT mai mici la curent dar statul mafiot nu le-a dat voie!!!
dumitrascu viorel
Lasa prezentarea de scule pentru altii, nu prea sti cu ce se mananca ...sculele cu acumulatori de la Bosch produse in Malaezia nu sunt deloc stralucite iar calitatea actuala a gamei albastre este jalnica ...singurul lucru OK sunt accesorile si acumulatori ...
Florin Nicolae
Florin Nicolae Acum 3 ore
Panourile se altereaza cu timpul,deci....in 20 de ani alta investitie.
valy valentin
valy valentin Acum 4 ore
domnul meu sa vi la mine sa vezi energie autonomo ce arati tu e dela stefan cel mare 0755347722
MagycusYTB
MagycusYTB Acum 5 ore
6:49 doar ieu am vazut pe cineva dupa panou
Tudorel Scantei
Tudorel Scantei Acum 10 ore
Imi para rau ca trebuie sa-ti spun , dar te-ai pacalit de doua ori . Odata cand ai cumparat masina electrica si odata acum cand vrei sa o incarci de la sistemul fotovoltaic. Ai dat o caruta de bani si pe una si pe alta si ai sa mai dai cand vei fi nevoit sa-ti schimbi acumulatorii. In rest ce sa-ti mai scriu . Sistemul propus de tine nu mai polueaza , dar la actualele preturi vei fi tu poluat .
George Buhnici
George Buhnici Acum 6 ore
Spune-i asta copilului tău peste 20 de ani. Spune-i că tu ai fost econom și îi făceai fraieri pe cei ca mine.
Daniel H.
Daniel H. Acum 17 ore
În cat timp își amortizează investiția?
alabala porto
alabala porto Acum 7 minute
Pauza ,
Dragos Constantinescu
Am eu de vanzare panouri fotovoltaice la preturi foarte bune.
CNC EVOLUTION
CNC EVOLUTION Acum 20 ore
Deci costul panourilor nu se va amortiza niciodata.
Alex Iliescu
Alex Iliescu Acum 21 oră
George! ce ai zice sa realizezi o metoda de curatare mai technoligizata a panourilor foto-voltaice prin instalarea unor stropitori pentru curatare automatizată . Cu un sistem care sa pompeze și apa și soluție pentru curățare și cu timer care sa ude frecvent la un timp setat.(in genul instalațiilor de udat gazonul)
rev3rse
rev3rse Acum o Zi
Nu vom putea injecta in retea curent pentru ca NU SE VREA. Nu e o conspiratie. In sectorul energetic e o mare mafie in Romania, si bineinteles ca nu vor renuta la "coaja lor de paine". Injectarea in retea inseamna mai putin "sclavagism" si control energetic si pentru stat atat cat si pentru hotii din energie iar asta este dezastruos pentru ei. Numai in Romania in cazul unor hidrocentrale, care produc energie din miscarea APEI firmele sunt pr PIERDERE. Numai in Romania se spune ca "evem exces de energie, si o exportam" dar pretul la curent creste in medie cu 8% pe AN. I. Romania transportatorii si distribuitorii beneficiaza de monopol, nu exista concurenta si nu ii va interesa niciodata de prostiile astea "verzi" pentru ca TOTUS SE REZUMA LA BANI. Nimenu nu salveaza planeta sau altceva, totul se rezuma la BANI in abaolut orice domeniu. Al doilea gand este, asa cum poti vedea daca te informezi, ca 90 cele mai mari corporatii din lume produc DOUA TREIMI din poluarea globala. Vorbim de companii ca Exxon, DP...etc. si totusi, media incearca sa convinga populatia ca este "datoria lor morala sa salveze planeta". Ei bine NU sunt deacord. Panurile in cazul acesta se instaleaza CLAR In urma unei analize de cost/castig/ROI. Refuz sa cred ca cineva face ORICE din principalul motiv de "a salva planeta". Sa fim seriosi. Atata timp cand termocentralele din Romania, sunt amendate de stat (mediu) ca polueaza (adica status isi da singur amenzi) si la sfarsit de an sterg datoriile....iti dai se fapt seama ce aberanta e toata situatia ? Pana la urma utopisti vor fi tot timpul, insa NU isi va pune numeni panouri in conditiile astea. Crede-ma ca am dorit acum aproximativ 2 ani sa investesc 15 mii eur intr-un camp de panouri solare propriu, insa sunt foarte descurajat de ROI si de hotia si interesele din tara asta. In orice tara in care am calatorit nu sunt probleme. Germania are peste 60% independenta energetica din solare, Ungaria aproba contorul si "regularizarea" de consum prin injectare in retea in cateva zile..... numa la noi nu se poate. E simplu, nu se poate pentru ca suntem prosti, sau pentru ca vrem sa furam in continuare de la consumatorul naiv. Si prosti nu cred ca suntem... Prea mult bla ba bla, absolut nici o fapta sau rezultat. Imi cer scuze de greselile de scriere, scriu pe telefon si le vad tarziu, mi-e greu sa le corectez pe un ecran mic.
C rus
C rus Acum o Zi
Asa mi-a iesit si mie, daca ai retea nu merita investitia in panouri (+baterii)... decit daca injectezi in retea. Altfel e OK daca esti undeva izolat.
pepsi78
pepsi78 Acum o Zi
vise.prietene.pe.timp.inorat.iti.da.doar20% La.10Kilovati.ai.2.kilovati.pe.timp.inorat.iar.iarna.e.tot.timpul.inorat. Un.panou.solar.de.200.de.vati.costa.100.de.euro.implicit.un.kilovat.de.panouri.solare.te.costa.500.de.euro.iar.10.kilovati.te.costa.5000.de.euro.ca.sa.ai.pe.timp.noros.iarna.direct.2.kilovati.sau.mai.putin.in.functie.de.randament. Astea.noi.care.dau.peste.20%.sunt.sigur.ca.sunt.mai.scumpe.de.100.de.euro. Asta.e.traim.intr-o.societate.de.oameni.care.sunt.desprinisi.de.realitate. Cine.da.10000.mii.de.euro.sa.aiba.4.KW.pe.timp.iniorat.sa.poata.opera.masinarii.de.3.kilovati.sau.mai.sus. Acum.e.iarna.abea.daca.a.iesit.soarele.iarna.asta. Rentabil.e.sa.cumperi.2-3.kw.si.atat.le.amesteci.cu.alte.lucruri.mai.bate.si.vantu.pt.morisca.mai.iti.cumperi.si.un.rederesor.disel.si.le.bagi.pe.toate.in.retea. Salariu.minim.pe.economie.este.de.1.800.in.mana.ala.mediu.e.putin.mai.maricel. Mdddaaaa.de.aia.am.renuntat.eu.la.societatea.voastra.de.parveniti. Intre.timp.a.dat.pulica.spataru.lege.ca.daca.nu.ai.liceu.numai.ai.voie.sa.dai.de.carnet.si.mor.astea.pe.aici.prin.sat.de.foame ca.nu.poate.sa.dea.de.carnet.sa-ti.duca.marfa.la.piata.sau.la.targ.cu.dacia.lui.papuc.E.clar.eu.sunt.din.Bucuresti.dar.m-am.mutat.si.am.vazut.ca.astia.au.un.venit.asa.minim.pe.economie. Ce.sa.mai.minim.pe.economie=1.panou.solar.de.200.de.vati.la.2-3.luni. Medium.pe.economie.un.panou.solar.la.1-2.luni. Deci.pe.ani.daca.nu.esti.chiar.asa.sarac.iti.iei.si.tu."un.kil".de.panouri.solare.Kil.adica.Kilowat. Astea.asa.gandesc.ba.aici.in.kilograme.ca.asa.dau.ei,marfa.la.kil.pentru.ei.e.un.kil.de.panouri.solare.la.3.luni.adica.un.panou.de.200.de.vati.la.3.luni. Rusinica.mah.
workbenchstuff
workbenchstuff Acum o Zi
mi-a placut ce am vazut in film, un mare like de la mine ! in curtea aceea mare si frumoasa ar merge si vreo 4-5 stupi :)
Samedin Ismail
Samedin Ismail Acum o Zi
👍
Macovei macovei emil
NIMIC nu este regenerabilllllllll !!!!!!!!!!!politica ,,economica,,parsiva!...masinile electrice,,BUNE,,nu poluiaza,,???...dar ,DAR,dar pana le fabrici(ansamble...subansamble...)au gargauni unii in cap...DA nu poluiaza ,,local,, dar ,,undeva,,MIZERIE,, tot se face !!!!asa ca INDEMNATI(rugati ,,harnicutii,,(PUTORILE)sa mai mearga ,,singuri,,..sa foloseasca ceasuri clasice(mecanice ce trebuie sa ,,armezi arcul..)sa dea cu sapa,sa se stearga la FUND SINGURI sa nu astepte sa apese numai (gesticuleze)pe butoane..,sa scoata o galeata cu APA(nu sa apese pe ,,buton,,sa curga apa(si o lasa sa si curga in nestire ca doar nu-l doare mana)i.f...daca fiecare LOCUITOR al planetei(sau macar O PARTE )si-ar uzapentru necesitatile proprii MACAR...blabla...da stiu se invoca civilizatia,tehnologizare,modernizare(modernitate) ..DE ACEIA cauta,, unii ,,ALTERNATIVE...pe alte PLANETE!!!!!!!daca la nivelul actual ne costa ,,traiul zzilnic,, cat ne costa...dar atunci cand(ne,i-si )vor aduce de pe alte planete(daca ,,v-or fi capabili sa faca ce ,,VISEAZA deocamdata,,oameniI! OAMENII realisti ...TRAIESC (gandesc) inalt mod...sunt in domeniul electric ,,cunascator,,STIU ,,1..la suta cu ce se mananca ENERGIA ELECTRICA! FARA SA MANANCI nu te poti....a.Sunt ffffff.multe de analizat,discutat.trebuie ca ,,FIINTA UMANA sa mai lucreze siiiiiiiii manual.UNDE SE AUDE ,,,expresia se consuma curent ...acolo se SCURGE ,,VLAGA,, PPLLAANNEETTEEII!!!!!aaaaaaaaaaaa ca UNIVERSUL ESTE VESNIC SUNT DE ACORD. gaurile NEGRE SUNT NECESARE in UNIVERS(sunt necesare!!!!!!!!!)altfel noi locuitorii PLANETEI PAMANT (DE FAPT PLANETA!ca noi...)am fi ...DERANJATI parerea mea.umilaaaaaaaaaa.UNIVERSUL este vesnic din pozitia pe care o avem ,,NOI ...cu mintea (procesorul)ce-l avem in dotare ...,,posibil sa !!!!si este INFINITUL!
ovidiu mihail ghita
cand ai spalat cu detergent ai generat poluare
RazvanTSibiu
RazvanTSibiu Acum o Zi
Cel mai tare video de pe youtube facut de un roman. Respect.
Claudiu Ghioc
Claudiu Ghioc Acum o Zi
E brici, Buhnici!😋 Ba e fără baterii, ba e cu baterii... Grija ta față de viitorul copilului e frunză în vânt. Cât bășește o centrală pe gaz, ori o termocentrală electrică națională, e vax albina pe lângă miile de teste nucleare atmosferice. rovids.com/video/video-y-QVPXBcxLU.html Cheltuie banii pe educație...măcar pe copil... Să trăiești!
dumitru pricope
dumitru pricope Acum o Zi
Mofturi !!!
CIRLIGE
CIRLIGE Acum o Zi
Buna ziua, De unde poti avea curent cu panouri???? Si cat costa? Pot avea si eu niscaiva detalii/ Numai Bine.
Purichea Dumintru
Purichea Dumintru Acum 2 Zile
Nu era mai buna o eoliana?
Liviu Badea
Liviu Badea Acum 2 Zile
Totul arata minunat!!! Modern...in pas cu tehnologia... mai putin raftul metalic turcesc nerigidizat pe care stau bateriile acelea... nu ai auzit de Baibia?
Nicolof Sorin
Nicolof Sorin Acum 2 Zile
Am si eu o intrebare. Cat ma costa incarcarea casnica la o masina hybrid plug-in hybrid(hyundai ioniq plug-in) ? Mentionez ca are baterie de 8.9 kw, timpul de incarcare 3.20h( de la 0 la 100%). Va multumesc.
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson Acum o Zi
+Nicolof Sorin cati ani ai? Nu stii nimic despre consumul electric, al oricarui dizpozitiv electric? Cum te uiti pe factura electrica?
Nicolof Sorin
Nicolof Sorin Acum o Zi
+Johnny Ericsson Multumesc. Nu stiam daca timpul de incarcare afecteaza pretul, implicit metoda de calcul.
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson Acum o Zi
+Nicolof Sorin 0.5x8,9~1€ Edit: pret per kw inmultit cu nr de kw consumati.
Nicolof Sorin
Nicolof Sorin Acum o Zi
+Johnny Ericsson Care ar fi calculul daca pretul unui kw este 0.45 lei ?
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson Acum o Zi
1€
Daniel Soroiu
Daniel Soroiu Acum 2 Zile
asta este viitorul , viitorul o sa-mi dea dreptate asta cu fotovoltaicele afara e tzeapa secolului se merge numai pe inventziile lui tesla eu am locuit 10 ani afara si stiu mai bine cum stau lucrurile
random person on the net
Acuma parca poti sa obtii bani pe curentul injectat, ai facut video pe fb
ciprian teodorescu
ciprian teodorescu Acum 2 Zile
Ehe, daca toata lumea ar gandi ca dumneavoastra, Romania ar fi ca Danemarca.
Daniel Soroiu
Daniel Soroiu Acum 2 Zile
vezi ,video asta de la mijloc si poate ai shansa sa gandesti diferit
Daniel Soroiu
Daniel Soroiu Acum 2 Zile
asculta George , de ce nu incerci un bifilar al lui Tesla te costa mult mai putzin sa realizezi totzi kw de care ai nevoe asta cu panourile solare e tzeapa secolului
Marius ionut Tanasuc
legat de panouri..uite o idee faina e fol unei lentile (oglinzi) ...o lampa(bec) fixata pe o oglinda , incarcata de la panouri care sa produca lumina iar lumina sa fie focalizata pe panouri din nou producand mai multi watts ...ca idee undeva la 5 oglinzi cu diametru de circa 5 metri sa fie focalizate intrun con iar in acest con sa fie panouri cu celule voltaice , practic ar fi un circuit 24/7 si intro forma ultra progresiva s-ar rezolva si iluminatu stradal ...idei sunt , doar prea putini oameni mai sunt :)
Paraschiv Toni
Paraschiv Toni Acum 2 Zile
Amice, mai bine dezvaluie costurile enorme care au fost si reinvestirea 4-10 ani in baterii, cabluri coapte, care reprezinta 50% din investitie. Panourile sunt ideale in zonele izolate sau unde costurile de a aduce energia electrica e enorma, dar in orase si in mediul rural nu se merita investitia, amortizrea ei nu exista.
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson Acum o Zi
Amice, care a motivul instalarii acelor panouri?
Bogdan M
Bogdan M Acum 2 Zile
Oare ce efect are grindina asupra panourilor fotovoltaice?
marcel mircos
marcel mircos Acum 2 Zile
salut ,eu sunt un termotehnic si vreau sati spun ca ai facut foarte bine ceia ce ai facut dar din punct de vedere al rendimentului este foarte putin
Mas sam
Mas sam Acum 2 Zile
Panouri solare + o eoliana sau două și poți fi independent 95%, la mine Constanța vara este soare iarna bate vântul
Alex
Alex Acum 2 Zile
D-aia are Buhnici burta si tâte de fata mare :)))
Catalin Ciprian
Catalin Ciprian Acum 2 Zile
Ce brand sunt bateriile ? Daca sunt puse in serie pentru 48v normal ca nu prea poti sa duci consumatorii mari ...
Gabi Didilescu
Gabi Didilescu Acum 2 Zile
Salut George. As avea 2 intrebari daca se poate: 1. Panourile sunt rezistente in fata unei ploi cu gheata , aka grindina? 2. Daca aceste panouri intra in cadrul asigurarii pentru locuinte sau exista o asigurare speciala pentru acestea. Multumesc anticipat .
Bogdan Ganea
Bogdan Ganea Acum 2 Zile
Brusc, urmarindu-te, mi s-a facut dor de cei vechi care erau in intimitate cu natura, munceau fizic, nu cunoșteau atât dar erau mai înțelepți și mai sănătoși, atât la suflet (la cap) cât și la trup.
Eftimie Petrus
Eftimie Petrus Acum 2 Zile
unu e buhnici...nu toti is permit ceea ce iti permiti tu.
Adrian Ciofiac
Adrian Ciofiac Acum 2 Zile
O alta problema este ca dupa aproximativ 10 ani productia de energie a panourilor solare scade cu 40-50% din cauza uzurii materialelor din care sunt facute.
LAURENTIU BAICU
LAURENTIU BAICU Acum 3 Zile
NU MA INTERESEAZA POLUAREA MA INTERESEAZA ECONOMIA
Petrică Bosioc
Petrică Bosioc Acum 3 Zile
Salut George! Ce părere ai despre casele din containere?
Adriann Pop
Adriann Pop Acum 3 Zile
Calculul funcționează dar investiția nu o mai ia nimeni in calcul
Marius Botezatu
Marius Botezatu Acum 3 Zile
E nasol ca nu ai un sistem de reglare a panourilor, măcar pe 3 nivele (vara,iarna, primăvara/toamna). Din punctul meu de vedere înclinația actuala te dezavantajează cel mai mult iarna. Chiar daca e senin nu vei produce mare lucru din cauza unghiului care ar fi trebuit sa fie aproximativ 30°. Nu mai zic de faptul ca atunci când e innorat și nu vedem soarele avem mai multa radiație difuza decât directa iar în cazul asta panourile trebuie sa fie plane la 90° ca sa produci ceva...
Johnny Ericsson
Johnny Ericsson Acum 3 Zile
+George Buhnici cum ar fi fost sa ai curtea plina de "floarea soarelui"?
Marius Botezatu
Marius Botezatu Acum 3 Zile
Am inteles, intradevar atunci cand faci o astfel de investitie iei mai multi factori in calcul, nu numai eficientizarea sistemului de producere.
George Buhnici
George Buhnici Acum 3 Zile
E mai convenabil să adaugi câteva panouri în locul unui sistem mecanic complicat care să miște zeci de panouri. Plus că e totuși o casă unde se trăiește și vrem lumină în casă, nu să ne umbrim cu panouri
Wu - lay Unysoul
Wu - lay Unysoul Acum 3 Zile
hai ca deja o dam in fasole................de acum o sa mi pun si elice la casa sa ma mut in Miami..cand la noi e frig....
wee rares
wee rares Acum 3 Zile
George, doresc sa spun de la bun inceput ca nu sunt abonatul canalului tau. Am urmarit insa unele filmulete de-a lungul timpului.Informatiile sunt in mare masura ok, dar nu sunt nuantate, mai ales acolo unde urmaritorii si-ar dori detalii de esenta.Sa luam spre exemplu partea de curent si fotovoltaice.Eu am cautat la toti furnizorii din Romania, abonamente de zi si de noapte la curentul electric. TOTI au spus ca nu au asa ceva si ca in RO nu exista asa ceva. De ce ma intereseaza? pentru ca mi-am construit o casa, am pompa de caldura, si in general toate lucrurile din ea sunt facute de mine, cu putin ajutor din partea altora care se pricep mai bine. Evident consum mai mult noaptea decat ziua.Sunt curios cum ai tu un "deal" de 0.5RON/Kwh de la Enel, si din ce este acesta format? Eu am abonament la DIGI, unde tariful in luna Ianuarie a fost de 0.528RON/kwh. ATENTIE, acest pret include TOT: energie activa, toate distributiile, transportul, cogenerarea, certificatele verzi, serviciile de sistem, acciza, rezervarea, TVA si abonamentul (singurul cu valoare fixa dintre toate acestea). Pretul final intereseaza consumatorii, iar acesta se obtine impartind factura lunara totala cu TVA si toate incluse, la nr de KW. In alta ordine de idei, panourile fotovoltaice reprezinta o varianta foarte scumpa pentru cca 80% dintre cei care ar fi interesati.Programul nou al guvernului, cel cu 20.000RON pentru sistemul de minim 3KW este ok, doar ca si acolo, ca si in cazul tau, nu au inclusi acumulatorii (evident nici nu au cum pentru ca sunt extreme de scumpi). Asta inseamna ca tot ceea ce nu se consuma, se livreaza in retea, iar pentru acest lucru nu primesti deocamdata nimic, datorita lacunelor legislative fara sfarsit...Dupa parerea mea, asta este cea mai mare teapa pe care ne-o da statul, si mai mare fiind cea catre cei ca tine, care nu au folosit nicio subventie pentru achizitonarea sistemului lor. Mie imi suna cumva a ajutor de stat catre furnizorii de electricitate...As dori sa raspunzi la cele de mai sus, evident in limita timpului de care dispui, iar in viitor, poate ai putea sa faci si filmulete cat mai detaliate in astfel de teme.
wee rares
wee rares Acum 3 Zile
Multumesc de raspuns!Am gasit structura de pret a ENEL si este identica in final (dupa aplicarea tuturor celorlalte chestiuni), cu tot ceea ce am eu la DIGI. Nu merita sa ma mut :)Ideea e ca am prieteni in Ungaria, care se incalzesc cu centrala pe CURENT, la casa de 300mp, incarca 2 masini electrice in garaj si datorita faptului ca au tarif de noapte, platesc cat platim noi la o casa de 180mp cu pompa de caldura si fara masini electrice... Nu au panouri solare si "plinul" la tesla il costa 32 RON :)Asta-i Romania!
George Buhnici
George Buhnici Acum 3 Zile
Salut, Rareș. Abonamentul meu este ENEL Fix Online. L-am luat anul trecut și e 0,49 RON / KWH fără diferențiere zi sau noapte. A fost o perioadă promoțională când l-am luat. În plus, vestea bună este că de la 1 februarie sunt oficial prosumator cu contract de furnizare pe persoană fizică și vând Enel energia mea suplimentară cu 0,223 Ron / KWH conform normelor ANRE. E posibil să faci același lucru și tu acum. De aceea m-am luptat să reușim pe persoană fizică. Voi face un clip despre asta în următoarele zile.
Adrian Tirim
Adrian Tirim Acum 3 Zile
Si se poate flolsi in acelasi sistem, adica sa pot baga in retea ?
George Buhnici
George Buhnici Acum 3 Zile
Da
Adrian Tirim
Adrian Tirim Acum 3 Zile
De ce foto voltaice si nu eoliana?
George Buhnici
George Buhnici Acum 3 Zile
Eoliana face curent doar când e vânt, e zgomotoasă și necesită mentenanță.
Cristi Cristi
Cristi Cristi Acum 3 Zile
Frumos, felicitari George!
VLL
VLL Acum 3 Zile
De ce nu-ti pui un pachet de baterii?
Critical Point
Critical Point Acum 3 Zile
Singura chestie ce nu-mi place este ca faci prea rar video-uri despre casa. Putea fi video-ul si de doua ore ca tot ma uitam.
Mike Mike
Mike Mike Acum 3 Zile
Dar fabricarea masinilor electrice polueaza ? Și încă o intrebare.. Grindina aceea care incet incet e din ce in ce mai des întâlnită la noi si ma refer la grindina de marime mare nu poate strica panourile fotovoltaice ?
Cretariu Constantin
Sincer.... aproape totul e inteligent facut. Cu exceptia bateriilor. La relatiile dvs.ati putea face rost f.simplu de 2 respectiv 4 sau 6 module tesla care au curent de descarcare de 250 amperi fara sa se incalzeasca.Se gasesc pe net undeva la 1000 si ceva de euro bucata dar se merita. Aveti invertor de la Victron!!! Este pacat de el!!! La puterea instalata de fotovoltaice este pacat sa o injectati in retea. Parerea mea umila!!! Oricum respect ptr.pasiunea pe aceasta ramura a energiei regenerabile de care tocmai ati dat dovada
Emanuel Tutuianu
Emanuel Tutuianu Acum 3 Zile
De unde te documentezi ca stai bine cu actualizarile, faci cursuri speciale? Sunt si eu interesat, amator...
Denis Macovei
Denis Macovei Acum 3 Zile
Ce faiin !! Supeeer, ajuta si pe mine, nu doar pe copilul tau, ca si eu nu vreau sa poluez 😂😂😂😂
Black Panther
Black Panther Acum 3 Zile
Si daca da o grindina cat cartoful, zic si eu?
KoRdoK
KoRdoK Acum 3 Zile
Salut! Nu mașinile electrice poluează mai mult, ci fabricarea lor. Mulțumesc pentru tot ce faci. Toate bune! 😊
cristi baciu
cristi baciu Acum 3 Zile
Pe ce fel de apă ai legată masina de spălat? ??Eu am legat-o pe apă caldă pt. Că am centrala cu boiler incorporat și așa am scăzut prețul la curent electric !!!
cristi baciu
cristi baciu Acum 3 Zile
George instalează-ti și o eoliană !!!!
KicKman Channel
KicKman Channel Acum 3 Zile
De ce nu inmagazinezi energia in niste baterii care ar putea sa te salveze si noaptea si in zilele innorate ??
Marius Botezatu
Marius Botezatu Acum 3 Zile
Pentru ca e prea scump și nu merita investiția. ...?☺
End you in words
End you in words Acum 3 Zile
Ai grijă cu datul găurilor , încă ai femeie
Emil Păun
Emil Păun Acum 3 Zile
„Spiral” nu „Șpiral” xD
Mircea Mmc
Mircea Mmc Acum 4 Zile
inginereste se numeste burghiu!
Emilian Strugaru
Emilian Strugaru Acum 4 Zile
lemn si cabluri electrice fara protectie la contact-total neprofesionist-sa nu iei foc!
Alexandru Haivas
Alexandru Haivas Acum 2 Zile
Cum ma? Romstal știe, sunt profi. Vai mama lor!
Avram Andrei
Avram Andrei Acum 4 Zile
Tu intelegi ca atat timp cat e-on, enel, e-tc, nu isi obtin cota parte din treaba asta nu o sa mearga nimic? Ei sunt primii care vor lupta, cum sa moara ei de foame? Ei ce fac daca toti avem panouri si producem intr-o parte ca sa consumam din cealalta? Ei ce fac daca la nivel de tara vor trebui sa inchida centralele electrice una cate una pentru ca nu mai e nevoie de ele si nu poti produce mai mult decat consumi? Pana nu va fi o solutie viabila din care ei sa isi obtina profitul gras din meseria de a fi "omul de mijloc" in Romania nu se va putea face mai nimic din ceea ce ai facut tu, cel putin, nu la scara mare. Respectele mele pentru ceea ce faci !
Alexandru Csergo
Alexandru Csergo Acum 4 Zile
fotovoltaice ziua, eoliene noaptea. cele verticale sunt mai ok. te-ai gandit? ai in plan asa ceva?
BOGDAN - IONEL CIUBOTARU
GEORGE, ai asigurare pentru panouri? daca ploua cu grindina?
x xヅ
x xヅ Acum 4 Zile
include promovare de produse ....greu foarte greu ...
florian Mates
florian Mates Acum 4 Zile
Ce faci iarna cand se aseaza zapada pe panouri .Cum te-ai descurcat cu gheata groasa depusa peste tot acum cateva sapatamani ? Au suferit panourile ?
Ioan Ptr
Ioan Ptr Acum 4 Zile
Frumos,jos cu mafia politica votati Meritocratia.
ILUZII
ILUZII Acum 4 Zile
Ba Buhnici cat creier poti sa ai?
Daniel Fata
Daniel Fata Acum 4 Zile
Ne mai trebuie decât banii.
loseR R1
loseR R1 Acum 4 Zile
Şpiral' pentru ca muncitorii romani din Germania au adoptat termenul si alti termeni de la nemți.
marcusdumitru
marcusdumitru Acum 4 Zile
Am montat eu un sistem de fotovoltaice pt o casă la țară, off grid, folosită sezonier, simplu, 560W instalați putere momentană. Investiția inițială a costat 10USD/W, dar a necesitat instalarea de turn paratrăznet și împământări adiționale, care au mai crescut factura inițială încă vreo 2000$. Asta a fost acum 13 ani. Între timp s-au schimbat bateriile de 4 ori, (minim 500USD la schimb). S-au ars vreo 5 regulatoare de curent (vreo 100USD bucata), și un invertor de 1000USD, în general de la trăznete prin inducție EM, niciodată din lovituri directe. S-au băgat în sistemul respectiv cel puțin 12000USD. Pentru simplă curiozitate inginerească, i-am pus și un contuar pentru utilizator. Știți cât curent utilizat a produs instalația după 13 ani și atâta investiție? 1800kW !!! Adică 1kW la utilizator a costat 5.5 dolari! Merită banii? Merită doar dacă n-ai alte opțiuni viabile la îndemână. Dar George zicea de vecinii care își pornesc generatoarele când e pană de curent. Respectivii vecini n-au parte de confortul comutației instantanee. Dar la bani au ieșit mult mai economic. Pe studiul de caz... Un generator scump, cu inverter inteligent, ceva de genul Honda EU20i, la 1000 euro, cu 1.6kW nominali cu vârf de 2kW, consumă 0.5L/h pt o casă simplă, cu câteva becuri, un TV LED, un frigider de 100W Dacă bagi din când în când și o mașină de spălat, o pompă de apă, un blender, un aspirator, termină rezervorul de 4L în 6h. Dacă ar merge ca nebunul 24h, ar consuma 16L. Dacă luăm un caz exagerat cu 2 euro pe litru de benzină, va genera cei 1800kW comparativi ai sistemului fotovoltaic în maxim 2000 ore, cu un consum de maxim 1400Litri, adică sub 3000 euro, cifre calculate cu multă indulgență. Deci cu investiția inițală de a cumpăra motorul, tot ieși de 3 ori mai ieftin decât cu panourile. Cât de ecologic e sistemul FV? Păi ce faci cu bateriile alea uzate, dacă le ai într-o cabană off grid? Dacă trebuie să le cari în spate sau pe măgar până în vârful muntelui sau în fundul pădurii, unde nu intră picior de 4x4? Cum le scoți de acolo? Are cineva o baterie scurtcircuitată, bună de nimic, foarte toxică și poluantă, care cântărește 70Kg, undeva într-un sat din deltă, unde ajungi cu barca. Cine crezi că o va recicla vreodată? Că nu trece pe acolo căruța cu fiare vechi din sectorul 1. Unul mai nebun i-ar da foc să vadă cum face bum, într-o zi de distracție și băutură. Dar din lipsă de soluții.. stă de 8 ani blocată într-un colț ca scăunel.
marcusdumitru
marcusdumitru Acum 4 Zile
Lămâiul pune-l pe un taler rotitor, ca să nu primească lumină doar dintr-o parte. Va crește mai uniform.
marcusdumitru
marcusdumitru Acum 4 Zile
Mi-ai dat o idee bună că vreau și eu mandrile d-alea. Dar nu m-aș băga cu Bosh... nu m-au impresionat niciodată. Poate Makita. Inginerie mai bună.
marcusdumitru
marcusdumitru Acum 4 Zile
Panourile solare sunt mult mai eficiente în zona dintre tropice. Mie îmi bagă 3.5h de intensitate maximă pe zi... când nu e înnorat și plouă. Cea mai neagră glumă cu panouri solare e la nemți, care au instalat cu nemiluita și nu au ce face cu ele...
RomaniaUnited TATA534
Exista solutii....dar pentru oamenii de rand?pe cand solutii?
Mihai Constantin
Mihai Constantin Acum 4 Zile
Damn, George tu functionezi tot cu electricitate? :))) app foarte frumoasa casa, un concept nou si de viitor ;)
ANDROID GAMING
ANDROID GAMING Acum 4 Zile
Ce se mai zice de lege??
Ilie Calin
Ilie Calin Acum 4 Zile
Bravo 👍
Grigore Dragos
Grigore Dragos Acum 4 Zile
Salut George inainte te urmaream pe ProTv acum te urmaresc pe youtube
Adelin Claudiu
Adelin Claudiu Acum 4 Zile
Salut George, foarte faine panourile dar nu imi place tabloul electric sigurante vechi, de 5 feluri cabluri aruncate cum se poate?
Optimis Optimus
Optimis Optimus Acum 4 Zile
George, apreciez proiectul tau de casa super tehnologizata, ma bucur ca ne dai idei de viitor, totul e foarte bine gandit dar am o intrebare: Ce se intampla cu panourile la o grindina mai severa,se poate instala o plasa de protectie sa nu se sparga sau sunt rezistente? Exista vreo asigurare pt asa ceva?! Astept raspunsuri concrete.
Virgil Julean
Virgil Julean Acum 4 Zile
Sticla panourilor este de tip "securit" deci, puține şanse (spre deloc) să o spargă grindina. (cele aflate la sol, se mai sparg cu pietre împroşcate de la maşina de tuns iarba)
Cosmin Cristea
Cosmin Cristea Acum 4 Zile
Esti de apreciat , omule ! Esti placut !
gut freud
gut freud Acum 5 Zile
Asta cu masinile electrice suna bine pana o aplici la scara mare (ceea ce este imposibil). O masina ca Tesla cu o autonomie reala de 400km (in conditii reale cu clima pornita si stat in trafic) are capacitatea acumulatorilor de 100kwh ceea ce inseamna ca la o retea casnica de 3.5kwh ai nevoie de vre-o 29 de ore de tinut la incarcat , iar din panouri fotovoltaice doua zile (ca atat ai lumina). Asa ca eu unu nu cred ca va fi vre-un mare oras dezvolatat pe verticala capabil sa treaca toate masinile pe electric, unul ca nu ar putea sa produca energie electrica nepoluanta pentru toata lumea (ca daca te apuci sa o produci din carbuni si pacura nu vad ce sens ar mai avea masina electrica) si doi infrastructura ar avea costuri prohibitive, plus ca nu vad cine ar fi capabil sa investeasca in asa ceva (poate niste giganti din privat statul putin probabil). O alta problema a autovehiculeleor electrice il reprezinta si taxa aia perceputa pe luna pentru acumulatori, taxa ce depaseste pentru multi banii dati pe motorina si atunci iarasi nu mai pare a fi o investitie atat de grozava. Asta cu poluarea bateriilor este relativa, polueza intradevar producerea lor dar este greu de pus in balanta care polueaza mai mult o masina cu carburant fosil sau una electrica.
Critical Point
Critical Point Acum 3 Zile
Adevarata revolutie electrica nepoluanta se va produce odata cu aparitia tehnologiei viabile de fuziune nucleara, adica peste vreo 20 de ani. Insa important este ca pana atunci sa trecem pe electric asa cum putem.
the bottom drawer
the bottom drawer Acum 5 Zile
Am vrut să iau un v60 d6 phev, dar cînd am văzut portbagajul de Matiz...
Andras Gagya
Andras Gagya Acum 5 Zile
Cum se incarca corect bateria telefonului cand este nou?
stavarache margareta
E simplu și naspa dacă trag linie și e rentabil pentru băieți deștepți nu e nevoie decât sa acopere 1,2/ din desertul Sahara cu panouri fotovoltaice și acoperă necesarul de energie pentru întreaga planetă Cantitatea de energie disipata pe metru pătrat e uriașa Apoi băieți din Rusia au mai expus și varianta unei explozii nucleare pe Saturn sau Jupiter planete gazoase cu o compoziție mai ridicată în Hidrogen decât Soarele. .Ar fii tare sa avem încă un soare pe cer practic energie la discreție poate unii ar duce dorul nopților ..păcat ca vor dispărea cu desăvârșire! Platforma Cuantică da soluții instantaneu aproape la orice problema ...mai trec ani buni până ce va apărea și în Romanica măcar un puct de acces !
Dan Matei
Dan Matei Acum 5 Zile
Buhnici reprezinta pe prostalaii cu BMW x6 si casa in cartierul Europa ..
Romeliu Marita
Romeliu Marita Acum 5 Zile
George , ai băgat degivrare și piatra dedeasupra arată ca după război .. nu linie nu nimic ..
Crisan Bogdan
Crisan Bogdan Acum 5 Zile
Cat au costat acumulatorii (pe gel) + incarcatorul?
Romania de azi
Romania de azi Acum 5 Zile
problema e ca daca aveam bani imi faceam casa expre sa fie perfecta dpdv ecologic si totul era electric cu backup pe combustibili solizi. masina o aveam electrica si una de cursa lunga pe combustibili fosili dar problema sunt banii. nu altceva... dar probabil 99% din cei cu bani care ar putea sa faca astea sunt prea dezinteresati sau prea falosi sa faca treaca pe un mod mai ecologic
Nikos Pop / Nipponia
faceti va rog un review la Echo Spot - Smart Display with Alexa daca reusiti sa l aduceti in Romania
Bondar Dorin
Bondar Dorin Acum 5 Zile
Deci trebuie stocare :) ! sa ai si peste noapte nu ai incredere in cei care ne conduc ! Faza cu prosumatorul ii exact ca si cum arata strada ta :) sunt neinteresati, sunt interesati doar la buzunarul lor.
Adrianarcis Adrianarcis
Domnule .ca si experiment este f ok aceasta casa...dar din pacate te adresezi unui segment foarte limitat din societatea noastra...foarte mare investitia pt posibilitatile materiale ale majoritatii populatiei..!👍
Daniel Balog
Daniel Balog Acum 5 Zile
Dece nu combini o eoliana cu panourile fotovoltaice??? Este o combinație buna...
Margina AndreiLiviu
daca il pui pe un sistem de scripeti mobili conectat la o aplicatie de vreme sa se invarte panourile dupa soare setate dupa ora aparitiei soarelui si directia pe cer cred ca o sa produci mai mult ;)
Subiak Cristian
Subiak Cristian Acum 5 Zile
da, construim si suntem eco. dar nu toți câștigăm banii tăi.
euro2888 euro2888
Dar nu te obliga nimeni să construiești eco !! Sau poți să începi ușor, cu câți bani ai. Nu trebuie din prima, poți face in timp câte putin
Alexandru Haivas
Alexandru Haivas Acum 3 Zile
Nu știi tu să-ți faci casă pe barter! ;) Nu vezi? poți să faci reclame la bormașini fără să dai o gaură în viața ta! Influențăr, descurcăreală... aia e!
următor
Controla 🎮 - Brytiago & Anuel AA
3:31
Cele mai ciudate GRANIŢE din lume
08:07
7 STRANGEST New Engines
05:38
Vizionare 3 700 000
Food or Not Food with Kendall Jenner
7:50
We Built a CPU Water Cooler!
17:46